Bi radi boljše rezultate?
Želite hitreje dosegati svoje cilje?
Potrebujete coacha?

V Sloveniji je razumevanje coachinga še precej v povojih, zato naj najprej povemo, kaj coach in coaching NISTA. Coach ni mentor, svetovalec ali trener.

Poglavitna značilnost coacha je, da NIMA odgovorov. Ne sprašuje, zakaj, ampak kam, kje, kaj in kako.

Coach deluje iz predpostavke, da ima stranka vse vire, ki jih potrebuje – vključno s sposobnostjo, da te lastne vire odkrije in uporabi.

Coach popelje stranko iz stanja, »kjer je« v stanje, »kjer želi biti«. Ne osredotoča se na preteklost, ampak na prihodnost.

Coaching se izvaja individualno, osredotočen je na stranko. Naravnan je na rezultate (cilje) in se ukvarja z vizijami in dejanji.

Kaj torej je COACHING?

Coaching je proces pogovorov s coachem, med katerimi boste s pomočjo njegovih vprašanj odkrivali SVOJE REŠITVE za zastavljene cilje ali izzive.

Na primer: coach je vodja prodaje z dolgoletnimi izkušnjami, njegova »stranka« pa eden od prodajalcev, ki ne zna rešiti določene situacije. Zmotna je predstava, da je coaching proces, ko vodja prodaje z vprašanji pripelje sodelavca do »pravilnega« odgovora, ki ga ima vodja prodaje zaradi dolgoletnih izkušenj s tako problematiko že v glavi.

To na žalost ni coaching. Mnogi »coachi« kasneje potožijo, da ljudje ne sledijo tej poti in naslednji teden pozabijo na to »rešitev«. Seveda – saj so jih naučili, kako priti do njihove rešitve, namesto da bi stranke izbrale lastno rešitev, ki se je bodo gotovo bolj držale.

Coach NIMA »pravilnih« odgovorov v glavi, pač pa stranko pripelje do odgovora, ki bo zanjo pravi.

Coach vam ne nalovi rib, niti vas ne nauči loviti rib. Če je vaš cilj najesti se, vam bo coach pomagal najti pravi odgovor, kako priti do hrane – mogoče sploh ne z lovljenjem rib. Izbrali si boste pot, ki vam najbolj ustreza in vam bo dolgoročno zagotavljala hrano.

Kaj boste pridobili v procesu coachinga, bo odvisno od tega, koliko boste pripravljeni vanj zavestno vložiti in kako boste uporabili, kar vam bo prinesel. Če ste radovedni in želite izvedeti več o sebi, boste iz procesa zelo veliko odnesli.

Zakaj bi najeli coacha?

Posameznikom in organizacijam pomaga

  • k hitrejšemu razvoju,
  • k osebni rasti in razvoju,
  • dosegati boljše rezultate,
  • dosegati zastavljene cilje,
  • razvijati edinstvenost posameznikov in organizacij, kar daje neprecenljivo tržno prednost.

Coaching paket vsebuje

  • uvodno srečanje: postavimo cilje, ki jih želi stranka doseči (srečanje poteka v živo*, traja od ure in pol do dveh),
  • devet 30-minutnih coaching pogovorov: po telefonu, skypu oz. po dogovoru,
  • zaključni coaching pogovor: po telefonu, skypu oz. po dogovoru (traja 45 minut),

*Način dela in srečanj prilagodimo individualnim potrebam stranke.

Vas zanima coaching?

Za več informacij nam pišite na info@aetas.si, pokličite 051 652 344 ali izpolnite spodnji obrazec.

9 + 5 =

O predavatelju:

Izobraževanje izvaja Dušan Rusić, licencirani predavatelj za SDI in DISC vedenjske metode ter ICF coach v podjetju Aetas. Poleg izvedbe izobraževanj in delavnic Dušan v podjetju Aetas vodi team strokovnih sodelavcev skozi njihovo vsakodnevno delo. Pri delu jih vodi kot mentor in coach, s čimer posamezniku pomaga pri njegovi strokovni in osebnostni rasti. Z več kot 5600 dvojnimi obiski in 15 leti dela na terenu vsako predavanje popestri z veliko praktičnimi primeri.

ICF International Coach Federation
Dušan Rusić je licencirani predavatelj za coaching s certifikatom mednarodne zveze ICF.

»Delo s coachem me je navdalo z več samozavesti, saj sem ugotovila, da že imam vse rešitve za izzive s katerimi sem se soočala. Presenetilo me je, da mi Dušan ni ponujal različnih možnosti rešitev, pač pa mi je dovolil, da sem iskala svoje. Prav to je bilo tisto, kar je na koncu zgradilo mojo samozavest. Z rednimi srečanji pa mi je pomagal tudi izpeljati zastavljene cilje.«

Klavdija

telefon
Več informacij
051 652 344